Ana içeriğe atla

Amasya peyzaj

çim ekimi ankara 0533 654 39 61 - çim ekimi ankara 0533 654 39 61

çim ekimi ankara 0533 654 39 61

çim ekimi ankara

ÇİM EKİMİ İÇİN TOPRAK HAZIRLIĞI
ÇİM EKİMİ FİYATLARI
ÇİM EKİMİ NE ZAMAN YAPILIR
ÇİM EKİMİ HANGİ AYDA YAPILIR
RULO ÇİM EKİMİ
ÇİM NASIL EKİLİR UZMAN
SAKSIYA ÇİM NASIL EKİLİR
1 KG ÇİM TOHUMU KAÇ METREKARE

ÇİM EKİMİ İÇİN TOPRAK HAZIRLIĞI
ÇİM EKİMİ FİYATLARI
ÇİM EKİMİ NE ZAMAN YAPILIR
ÇİM EKİMİ HANGİ AYDA YAPILIR
RULO ÇİM EKİMİ
ÇİM NASIL EKİLİR UZMAN
SAKSIYA ÇİM NASIL EKİLİR
1 KG ÇİM TOHUMU KAÇ METREKARE

ankara çim ekimi

ANKARA ÇİM EKİMİ
ÇİM ALANLARIN SULANMASI DİKKAT İLE DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE BİR ÇOK KONUDA SİZE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAÇAĞIM.
ÇİM ALANLARDA UYGULANACAK SULAMA PROGRAMI ,ÇİMİN DURUMU,İKLİM ŞARTLARI,YAĞIŞ DURUMU, TOPRAK NİTELİĞİ,ÇİM KARIŞIMININ İÇERİĞİ,BULUNDUĞUMUZ MEVSİM,İLAÇLAMA VE GÜBRELEME İŞLERİ,BİÇME VE ARA EKİMİ GİBİ BİR ÇOK DURUMDA DEĞİŞİKLİK GÖSTERMEKTEDİR.
YUKARIDA BAHSETTİĞİMİZ DURUMLAR KARŞISINDA ÇİM ALANA YAPILACAK SULAMA HEM SU TASARRUFU AÇISINDAN HEMDE YAPILAN MÜDAHALELERİN (İLAÇLAMA,GÜBRELEME,BİÇME,HAVALANDIRMA...) BAŞARILI BİR ŞEKİLDE SONUÇLANDIRILMASI BAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR FAKTÖRDÜR.BU ARADA YANLIŞ YÜRÜTÜLEN BİR SULAMA PROGRAMININ ALAN İÇİNDEKİ OLUMSUZLUKLARI VARSA YENİ YENİ BELİRMİŞ HASTALIK SEMPTOMLARINI GÜÇLENDİRECEK BUNLARLA BERABER YABANİ OTLARINDA CESARETLENMESİNE İMKAAN VERECEKTİR.GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE SULAMA KONUSUNDAKİ YANLIŞ UYGULAMALAR BİLE ÖNCEKİ AŞAMALARDA YÜRÜTÜLMÜŞ OLAN DOĞRU UYGULAMALARIMIZI ZİYAN EDEBİLMEKTEDİR.
ÇİM ALANLARINIZIN TESİSİNDEN SONRA UYGULAYICINIZDAN ÇİM ALANINIZA UYGUN BAKIM İŞLERİ İLE İLGİLİ BİR RAPOR İSTEMENİZ VE BU RAPORA UYGUN OLARAK RUTİN İŞLEMLERİ YÜRÜTMENİZ SAĞLIKLI BİR ÇİM ALAN İÇİN KAÇINILMAZ BİR GEREKLİLİKTİR.
SAYGILARIMLA...

ankara çim ekimi

ÇİMA ALANLARINDA ZEOLİT KULLANIMININ TOPRAK-SU-BİTKİ İLİŞKİLERİNİ DÜZENLEMEDE ROLÜ OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR HALE GELMEKTEDİR.ÜLKEMİZDE DE DEĞERLİ REZERVLERİNİN BULUNDUĞUNU BİLDİĞİMİZ ZEOLİTİN YARARLARI HAKKINDA AŞAĞIDAKİ BİLGİLERİN FAYDALI OLACAĞI KANISINDAYIM.
YARARLI OLMASI DİLEĞİYLE...
SAYGILARIMLA...

[B]PEYZAJ ÇALIŞMALARINDA ZEOLİTİN KULLAMILMASI;


PARK-BAHÇE DÜZENLEMESİNDE DİKİM YAPILACAK NOKTALARDA ZEOLİT KULLANIMIYLA;

- ÇALI VEYA AĞACIN KÖK ZONUNUN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİ ISLAH EDER,
- POROZİTE, İNFİLTRASYON VE TOPRAK SIKIŞMASINA KARŞI MUKAVEMETİ ARTIRIR,
- DİKİM ŞOKUNA KARŞI BİTKİNİN MÜCADELESİNDE BİTKİYE EMNİYETLİ BİR ŞEKİLDE BESİN MADDESİ SAĞLAR (*).
ÇİM SAHALARI TESİS EDİLİRKEN VEYA MEVCUT ÇİM SAHALARININ ISLAHINDA ZEOLİTLERİN BAŞARI İLE KULLANILDIĞI BELİRTİLMEKTEDİR. ÇİM SAHALAR OLUŞTURULURKEN TOPRAĞIN HAVALANDIRILMASI AŞAMASINDA, ÇİMİN KÖKLERİNİN BULUNACAĞI DERİNLİĞE MAKSİMUM MİKTARDA ZEOLİT KARIŞTIRILIR. MEVCUT ÇİM SAHALARDA İSE, DAHA İNCE TANECİKLİ ZEOLİT YÜZEYDEN UYGULANIR. UYGULANAN ZEOLİT ÇİMLERİN KÖKLERİNDE BİRİKTİKÇE TOPRAĞA İLAVE EDİLEN BESİN MADDELERİNİN DAHA ETKİN KULLANIMI SAĞLANMAYA BAŞLAR (*).
ÇİM SAHALARINDA ZEOLİT KULLANIMININ BAŞLICA AVANTAJLARI;

- ÇİMLER İÇİN GEREKLİ SUYUN DAHA UZUN SÜRE TOPRAKTA KALMASINI SAĞLAR,

- TOPRAĞIN KATYON DEĞİŞTİRME KABİLİYETİNİ ARTIRIR,
- TOPRAĞIN SU VE HAVA GEÇİRGENLİĞİNİ ARTIRIR,
- TARIM İLACI KULLANIM MİKTARINI AZALTIR,

çim ekimi

- TOPRAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİ ARTIRIR,
- ÇİM KÖKLERİNİN OLUŞUMUNU HIZLANDIRIR VE İYİLEŞTİRİR,
- GÜBRENİN VE BESİN MADDELERİNİN SUYLA YIKANIP UZAKLAŞMASINI DOLAYISIYLA YER ALTI SULARINA KARIŞMASINI AZALTIR,
- GÜBRE KULLANIMINI AZALTARAK ÇEVRE KİRLİLİĞİNDE ÖNLEYİCİ FONKSİYON GÖRÜR
(*).
* ERTİFTİK, H., 1998. TAVUK DIŞKISININ GÜBRE OLARAK UYGULANABİLİRLİĞİNİ ARTIRMA ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA, S. Ü. FEN BİL. ENS., ZİRAAT FAKÜLTESİ, TOPRAK ANABİLİM DALI, KONYA.
B]
ÇİM BİTKİLERİ SUSUZLUĞA DAYANIKLI DEĞİLDİR. ÇOĞU SERİN İKLİM ÇİM BİTKİSİ, DÜZENLİ YAĞIŞ ALAN HAVA NİSBİ NEMİ YÜKSEK HAVA SICAKLIĞINI 15-20 OLDUĞU ALANLARDA İYİ GELİŞİR. SICAK İKLİM ÇİM TÜRLERİNDE KURAĞA DAYANIKLI BİRAZ DAHA YÜKSEK OLMAKLA BİRLİKTE, 25-30 HAVA SICAKLIĞINA EK OLARAK DÜZENLİ YAĞIŞ İYİ BİR ÇİM ÖRTÜSÜ İÇİN GEREKLİDİR.
ÇİM ALANLARININ SULANMASINDA, SULAMA ZAMANI SIKLIĞI VE BİRİM ALANA VERİLECEK SU MİKTARI SON DERECE ÖNEMLİDİR. SULAMA ZAMANINI ÇİM TÜRÜ İLE İKLİM VE TOPRAK FAKTÖRLERİ BİRLİKTE ETKİLER..
GENELLİKLE EN UYGUN SULAMA ZAMANI OLARAK BİTKİLERİN SOLMAYA BAŞLADIĞI DÖNEM KABUL EDİLİR.YOSUN BAĞLAMASINI ÖNLER DE DESEYDİN ÜSTAD BEN UYGULADIM VE ÇOK MEMNUNUM YALNIZ ÇİM SAHALARDA ÜSTTEN TOZ FORMUNDAKİNİ UYGULAMAK DAHA MANTIKLI VE VERİMLİ ALTTAN İSE ÖNCEKİ YAZIMI OKUMADIN HERHALDE 0,3-0,5 CM BOYUNDA OLANI KULLANMAK DAHA İİ SONUÇ VERİYOR. BUNUDA HOMOJEN DAĞITMAK GEREKİYOR ÇOK ZEOLİT VERİRSENİZDE KİL YAPISINI ARTTIRDIĞINIZ İÇİN SIKINTI YAŞIYORSUNUZ UYGULAYICI OLARAK KONUŞUYORUM VE HEPTE DENEDİĞİMİ ANLATTIM
ÇİM ALANLARDA SULAMA SIKLIĞI TOPRAK BÜNYESİNE GÖRE ; KUMLU TOPRAKLAR ÇOK AZ SU TUTABİLMESİNE KARŞI KİLLİ TOPRAKLARDA BU MİKTAR YÜKSEKTİR. BU NEDENLE KUMLU TOPRAKLARDA YETİŞTİRİLEN ÇİM BİTKİLERİ SUSUZLUĞA 2-5 GÜN ,TINLI TOPRAKLARDA 6-10 GÜN,KİLLİ TOPRAKLARDA 9-10 GÜN DAYANABİLİR
KAYNAKTAN ÇİM ALANINA KADAR GETİRİLEN SU BİTKİNİN KÖK BÖLGESİNE 3 ANA SULAMA YÖNTEMİ İLE VERİLEBİLİR. ÇİM M2 YE HAZİRAN 15 VE AĞUSTOS 15 ARASI 7 LT SU HARCAR ORTALAMA OLARAK NİSAN VE MAYIS AYLARI İLE EYLÜL VE EKİM AYLARINDA EKİM 15 E KADAR 4-5 LT SU HARCAMASI YAPAR BUNLAR N.Ş.A. DAKİ VERİLERDİR AYRICA SİZ ALANA SUYU İYİ TUTAN VE DENGELİ BRAKAN BİR MADDE VEREBİLİRSENİZ DEKARA 200 KG ZEOLİT VEYA 0,25 M3 VERMİKULİT VEREBİLİRSENİZ BU ŞEKİLDE SULAMA SIKLIĞINI AZALTIR VE SU ÇİMLER
7.6.5.4.3.2 LİKARIŞIM İNGİLİZ ÇİMİ.SULAMA OTOMATİK SULAMA 5 DK SABAH AKŞAM SULANMASI GEREKİR
- YÜZEY SULAMASI
- YER ALTI SULAMASI(SIZDIRMA SULAMA)
- BASINÇLI SULAMA

Alt sayfalar (1): ÇİM EKİMİ ANKARA
Yorumlar


Amasya Siyasi Haritası Genel Bilgiler Yüzölçümü: 5.690 km² Nüfusu: 328.674 (2007) Nüfus Yoğunluğu: 58 Şehir Nüfusu: 201.331 (2007) Köy Nüfusu: 127.343 (2007) Yıllık Nüfus Artış Hızı: %1,65 Yıllık Şehir Nüfus Artış Hızı: %19,15 Yıllık Köy Nüfus Artış Hızı: %-15,52 İl Trafik No: 05 İl Telefon Kodu: 358 Hakkında Bilgi Amasya' nın İlçeleri: Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü,

Merzifon, Suluova, Taşova' dır. Coğrafyası: Amasya, doğuda Tokat, güneyde Yozgat, batıda Çorum, kuzeyde Samsun İlleri ile çevrilidir. Yeşilırmağın Orta Karadeniz Dağları (Canik) arasında oluşturduğu vadi üzerinde kurulmuştur. Akdağ, Tavşan Dağı, İnegöl Dağı, Kocacık Tepesi, Kırklar Dağı, Ferhat Dağı önemli dağlarıdır. Sulama amaçlı gölet ve barajlar ile sulanan verimli ovalara sahiptir. Borabay Gölü en önemli gölüdür. Yeşilırmak ve göletlerde yayın, sazan, turna, levrek, pullu gibi balık türleri bulunmaktadır. İklimi: İlde Karadeniz iklimi - kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları kara iklimi kadar kurak, Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları ise Karadeniz iklimi kadar ılıman, kara iklimi kadar sert değildir. Tarihçesi: İlk yerleşimin MÖ. 5.500 yıllarına kadar uzandığı belirlenen Amasya; Antik Çağdan günümüze kadar geçen zaman içerisinde Hitit, Frig, Kimmer, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Danişmend, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. 1386 yılında Osmanlı topraklarına katılan Amasya, Osmanlı padişah ve şehzadelerinin gösterdikleri özel ilgi nedenleriyle "şehzadeler şehri" olarak da ün yapmıştır. Amasya, Kurtuluş Savaşı sırasında ön plana çıkmıştır. 19 Mayıs 1919' da Samsun' da başlayan Milli Mücadelenin ilk adımı 12 Haziran 1919' da Mustafa Kemal' in Amasya' ya gelmesiyle devam etmiştir. Kurtuluş Mücadelesinin planları hazırlanmış, Erzurum ve Sivas Kongrelerinin toplanmasına burada karar verilmiş, 22 Haziran 1919' da yayınlanan Amasya Tamimi ile "Milletin İstiklalini yine milletin azim ve kararının kurtaracağı" Amasya' da ilan edilmiştir. Ne Yenir: Amasya tarihi, köklü bir kültür düzeyi yanında ekolojik yapısı itibariyle zengin bir bitki örtüsüne, dolayısıyla da zengin mutfak kültürüne sahiptir. Yöreye özgün yemekler arasında, çatal çorba, cırıkda-cızlak (akıtma), helle çorbası, ekmekaşı (papara), kesme ibik çorbası, toyga çorbası, cilbir, bakla dolması, hengel (kıymasız mantı), pancar (pastırmalı), kabak kabuklu pilav, sirkeli ciğer, yuka tatlısı (yufka patlıcanlı pilav tatlısı), gömlek kadayıfı, halbur tatlısı, zerdali gallesi, vişneli ekmek (Amasya çöreği), sini su böreği (Amasya usulü) ve Yakasal böreği sayılabilir. Ne Alınır: Amasya' dan El askısı yazma, yemeni, ev yapımı kuşburnu ezmesi, pirinç ve elma alınması önerilir. Amasya' ya nasıl gidilir? Karayolu: Karayolu Otogarın şehir merkezine uzaklığı 1,5 kilometredir. Ulaşım şehir içi minibüs ve firma servisleri ile yapılmaktadır. Otogar Tel: (+90-358) 218 80 12 Demiryolu: Amasya, Sivas-Samsun demiryolu üzerinde Sivas' a 261 km. Samsun' a ise 134 km. uzaklıktadır. İl hudutları içerisinde iki gar (Amasya-Hacıbayram) ve 6 istasyon (Kızılca, Kayabaşı, Eryatağı, Bovazköy, Suluova, Hacıbayram) bulunmaktadır. İstasyon Tel: (+90-358) 218 12 39 İle en yakın deniz ve havayolu limanları 130 km. uzaklıkta olan Samsun İlinde bulunmaktadır.
Yükleniyor
mustafa yıldız. Dinamik Görünümler teması. Tema resimleri mammuth tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bahçe Düzenleme

Turkiye peyzaj firması

Damlama Sulama Hesaplamaları