Genel Bilgiler
Yüzölçümü: 7.179 km²
Nüfusu: 236.581 (2000)
Nüfus Yoğunluğu: 33
Şehir Nüfusu: 139.455 (2000)
Köy Nüfusu: 97.126 (2000)
Yıllık Nüfus Artış Hızı: %31,59
Yıllık Şehir Nüfus Artış Hızı: %66,76
Yıllık Köy Nüfus Artış Hızı: %-3,87
İl Trafik No: 30
İl Telefon Kodu: 348
Hakkında Bilgi
Hakkari' nin İlçeleri: Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova' dır.
Coğrafyası: Hakkari ili doğuda İran, güneyde Irak, batıda Şırnak, kuzeyde de Van illeri ile çevrilidir. Yüzey şekillerinin ana çatısını oluşturan dağlar, batı-doğu doğrultusunda yüksek bir kabartı şeklinde uzanırlar. Güneydoğu Toroslar yayının bu ildeki uzantılarına Hakkari Dağları adı verilir.
İlin en büyük düzlüğü Yüksekova' nın kuzey ve doğusundaki dağların yamaçlarından doğan Nehil Çayı' nın oluşturduğu Yüksekova' dır. Bununla beraber yüksek dağların doruklarında ve doruğa yakın yerlerde çok sayıda göl vardır bunların içinde en önemlisi Gelyana Gölü' dür.
İklimi: Hakkari' de karasal iklim hüküm sürmektedir. Bu nedenle kışları soğuk ve sert geçmektedir. Yazları ise sıcak ve kuraktır.
Tarihçesi: Anadolu Mezopotamya, ve İran üçgeninde yer alan Hakkari konumu ve coğrafi yapısıyla bir çok topluluğun ilgisini çekmiş ve bir çok millete vatan olmuştur. Hakkari, Med, Pers, Selevkos, Abbasi, Selçuklu, Moğol, Karakoyunlu, Akkoyunlu ve Osmanlı hakimiyetini görmüştür.
Ne Yenir: Yöreye özgü yemek çeşidi olarak pirinç, darı veya bulgur karışımı bir nevi katı ayran çorbası olan gulul, bir çeşit işkembe ve bağırsak dolması olan kepaye sayılabilir.
Ne Alınır: Yöre kültürünün adeta simgesi olan kök boya ve yünden imal edilen Hakkari kilimleri, yünden örülen çorap satın alınabilir.
Hakkari' ye nasıl gidilir?
Karayolu: Van-Hakkari arası 2-3 saatlik bir otobüs yolculuğu ile aşılabilmektedir. Bu güzergâh üzerinden karayolu ile büyük kentlerimize otobüs seferleri vardır. Otogar Tel: (+90-348) 351 24 76
Havayolu: Hakkari' nin havayolu ile ulaşımı Van ilinden sağlanmaktadır. Aynı zamanda Van-Hakkari arasındaki mesafe düzgün asfalt yol ile sağlanmakta 2-3 saatlik bir otobüs yolculuğu ile Hakkari' ye ulaşılmaktadır.
SADECE PEYZAJ ALANLARI OLUŞTURMAK DEĞİL, BUNUNLA BİRLİKTE PEYZAJIN FONKSİYONEL KULLANIMI İLE SANAYİ ALANINA KÜRESEL ISINMANIN VERDİĞİ ÇEVRESEL ETKİLERİ EN AZA İNDİRMEYİ HEDEF EDİNMİŞ VE İŞVERENİN ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAYI HEDEF OLARAK SEÇMİŞTİR
HAKKIMIZDA Türkiye Peyzaj çevreye duyarlı ve insanların yaşam kalitesini yükseltecek modern peyzaj projeleri üretmek ve bu projeleri hayata sunmak amacıyla 2001 yılında “’İncek Peyzaj’ adı ile Mustafa YILDIZ tarafından faaliyete geçirildi.. İncek Peyzaj kuruluşundan bu yana yurt içi ve yurt dışında çeşitli , Residence , Hastane, Otel, Devlet Kurumları, Parklar, Siteler,Toplu Konutlar,Özel villa bahçeleri, yüzlerce Çevre Düzenleme ,Peyzaj tadilatı ve kilit parke döşeme işlerini layıkı ile gerçekleştirilmiş olup hala çalışmalarını sürdürmektedir. İncek Peyzaj; kalifiye elemanlar ile kalitesi yüksek ve amacınızın dışına çıkmadan tertipli düzenli iş aktinde hizmet üretmektedir. Misyonumuz; usta ve tecrübeli kadromuz ile doğal çevre yapısına verilebilecek minimum hasar ile deneyim ve tecrübelerimizle mekanlara huzur ve yaşanabilecek yarınlar sunmak. Vizyonumuz; Doğa ve insan ilişkisini muhafaza ederek huzurlu ve mutlu bizim için değerli müşteri ilkesi ve kalite standard...
1 dönüm damla sulama sistemi fiyatları 5 dönüm damlama sulama maliyeti eğimli arazide damlama sulama 6 dönüm damlama sulama maliyeti 50 dönüm arazi damlama sulama damla sulama projesi nasıl yapılır yağmurlama sulama sistemleri hesaplama damlama sulama fiyat
Yorumlar
Yorum Gönder