Genel Bilgiler
Yüzölçümü: 6.278 km²
Nüfusu: 333.256 (2007)
Nüfus Yoğunluğu: 53
Şehir Nüfusu: 212.390 (2007)
Köy Nüfusu: 120.866 (2007)
Yıllık Nüfus Artış Hızı: %5,94
Yıllık Şehir Nüfus Artış Hızı: %23,52
Yıllık Köy Nüfus Artış Hızı: %-13,87
İl Trafik No: 39
İl Telefon Kodu: 288
Hakkında Bilgi
Kırklareli' nin İlçeleri: Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar ve Vize' dir.
Coğrafyası: Kırklareli ülkemizin ormanları bol illerinden biridir. Yaban hayatı çok zengin olan Kırklareli, önemli av merkezlerindendir. Yıldız dağlarının yoğun ormanlarla kaplı yükseltileri büyük av hayvanlarının, ovalar ise kanatlı av hayvanlarının yaşama alanlarıdır.
İlde kara avcılığı yanında, Karadeniz' de balık avcılığı da yapılmaktadır. Mevsimine göre her türlü balık avlanabilmektedir. Ayrıca, akarsu ve derelerde olta balıkçılığı da yapılmaktadır. En çok alabalık, miryana, sazan avlanmaktadır.
İklimi: Kırklareli iklimi yörelere göre farklılık göstermektedir. Kırklareli merkezinde karasal iklim hakimdir. Yıldız Dağları' nın kuzeye bakan kesimlerinde Karadeniz iklimi görülür. Buna bağlı olarak yazlar serin, kışlar ise soğuktur. Denizden uzak iç kesimlerde ise karasal iklim görülmektedir. Yazlar sıcak, kışlar soğuk ve zaman zaman kar yağışlı geçmektedir.
Tarihçesi: Neolitik çağdan itibaren (M.Ö. 6000) Kalkolitik, Tunç ve Demir Çağları' nda yoğun olarak insanların yaşadığı, ele geçen belgelerden anlaşılmaktadır. Bölgede Troklar, Persler, Makedonyalılar, Galatlar, Biritanya Krallığı, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlıların hakimiyetinde kurulmuştur.
Ne Yenir: Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar. Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır. Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir.
Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, külür, kapama, çoban böreği ısırgan otu çorbası yöreye özgü yemeklerdir.
Ne Alınır: Peynir, el sanatları ve geleneksel ahşap ev eşyalarının yanı sıra dokuma ürünleri alınabilir.
Kırklareli' ye nasıl gidilir?
Karayolu: Otogar Tel: (+90-288) 214 12 60
Demiryolu: İstasyon Tel: (+90-288) 214 12 60
SADECE PEYZAJ ALANLARI OLUŞTURMAK DEĞİL, BUNUNLA BİRLİKTE PEYZAJIN FONKSİYONEL KULLANIMI İLE SANAYİ ALANINA KÜRESEL ISINMANIN VERDİĞİ ÇEVRESEL ETKİLERİ EN AZA İNDİRMEYİ HEDEF EDİNMİŞ VE İŞVERENİN ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAYI HEDEF OLARAK SEÇMİŞTİR
HAKKIMIZDA Türkiye Peyzaj çevreye duyarlı ve insanların yaşam kalitesini yükseltecek modern peyzaj projeleri üretmek ve bu projeleri hayata sunmak amacıyla 2001 yılında “’İncek Peyzaj’ adı ile Mustafa YILDIZ tarafından faaliyete geçirildi.. İncek Peyzaj kuruluşundan bu yana yurt içi ve yurt dışında çeşitli , Residence , Hastane, Otel, Devlet Kurumları, Parklar, Siteler,Toplu Konutlar,Özel villa bahçeleri, yüzlerce Çevre Düzenleme ,Peyzaj tadilatı ve kilit parke döşeme işlerini layıkı ile gerçekleştirilmiş olup hala çalışmalarını sürdürmektedir. İncek Peyzaj; kalifiye elemanlar ile kalitesi yüksek ve amacınızın dışına çıkmadan tertipli düzenli iş aktinde hizmet üretmektedir. Misyonumuz; usta ve tecrübeli kadromuz ile doğal çevre yapısına verilebilecek minimum hasar ile deneyim ve tecrübelerimizle mekanlara huzur ve yaşanabilecek yarınlar sunmak. Vizyonumuz; Doğa ve insan ilişkisini muhafaza ederek huzurlu ve mutlu bizim için değerli müşteri ilkesi ve kalite standard...
1 dönüm damla sulama sistemi fiyatları 5 dönüm damlama sulama maliyeti eğimli arazide damlama sulama 6 dönüm damlama sulama maliyeti 50 dönüm arazi damlama sulama damla sulama projesi nasıl yapılır yağmurlama sulama sistemleri hesaplama damlama sulama fiyat
Yorumlar
Yorum Gönder